Logo

© 2008 Basis Software

 

Uitvaartvereniging ‘De Laatste Eer’ Wapenveld
Home.Onze diensten.Aanmelden.Lidmaatschap.Verzekeren.Begraafplaats.Contact.Over ons.

OPBAREN

 

Opbaren.

Een veel gebruikte term die uit vroeger jaren stamt toen het gebruikelijk was om de overledene op de baar te leggen. Tegenwoordig wordt dezelfde term gebruikt voor het op bed leggen, dan wel in de kist leggen van de overledene.

 

Thuisopbaring: opbaren in het woonhuis.

De nabestaanden kunnen voor een thuisopbaring kiezen zodat ze op elk moment van de dag bij de overledenen kunnen zijn. Kiest men ervoor om de overledene niet direct op te baren, dan is het mogelijk om op bed met een bedkoeling te worden opgebaard. Voor veel mensen is dit een natuurlijke manier van opbaren. Anderen prefereren dat de overledene wordt verzorgd en in de kist wordt opgebaard.

 

Opbaren in ons uitvaartcentrum.

Wil men niet dat de overledene thuis wordt opgebaard dan is er de mogelijkheid van ons uitvaartcentrum. Wanneer u op bezoek wilt, kunt u een afspraak maken.

 

Opbaren in onze familiekamer.

Momenteel beschikken wij in ons uitvaartcentrum over een familiekamer. Deze kamer biedt u alle privacy om rustig afscheid te nemen van uw dierbare. Het is een goede oplossing als u wel in eigen kring afscheid wilt nemen van uw dierbare, maar geen bezoek aan huis wilt of kunt ontvangen. Een afspraak vooraf is dan niet nodig omdat u de beschikking krijgt over een sleutel die toegang geeft tot de familiekamer. U kunt dus bij uw dierbare zijn wanneer u dat wilt; dag en nacht.

 

Niet opbaren.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat de overledene aangegeven heeft niet opgebaard te willen worden. De overledene blijft in dit geval de dagen tot de uitvaart bij ons in de gekoelde ruimte.